088 240 90 10

Voordat wij een training / coaching starten, willen we eerst het niveau van de deelnemer(s) weten, zodat wij aansluiten bij de praktijk van die persoon en het team. Hiervoor gebruiken we, afhankelijk van de vraag, diverse testen.

DAS-test
Gedrag bestaat uit drie elementen: dominant, sociaal en afstandelijk. Hoe ligt de verhouding bij jou? En wat is het effect daarvan op je collega’s en gasten / klanten? Met deze test krijg je inzicht en handvatten om jouw gesprekken nog beter te voeren.

‘360 graden feedback test’ op leidinggeven
Deze test verschaft je meer inzicht in jouw voorkeursstijlen als leidinggevende. Hoe effectief zijn die? We vragen naast jou, ook twee medewerkers / collega’s en jouw leidinggevende om de test in te vullen. Zo krijg jij van alle kanten (360°) feedback op jouw manier van leidinggeven. Dat levert vaak verrassende uitkomsten op! Je bent je na deze test nog bewuster van je leiderschapsstijlen en welke stijl je wanneer het meest effectief kan inzetten. Deze test wordt altijd gebruikt in combinatie met training of coaching.

Selectie indicator
Vaak zijn er een aantal kandidaten voor een functie, dit kunnen zowel interne als externe kandidaten zijn. Vaak zijn de interne kandidaten nog lastiger om te beoordelen omdat zij al een `verleden’ hebben binnen de organisatie in een andere functie. De selectie indicator is een handig hulpmiddel om erachter te komen welke kwaliteiten en competenties iedere kandidaat heeft. Samen met de opdrachtgever wordt de selectie indicator ingevuld. Hierin worden per kandidaat de `harde’ en `zachte’ waarden bepaald, zaken zoals: leiderschapsstijl, proactieve houding en service verlenend gedrag. In de gesprekken komen alle onderwerpen van de indicator aan bod en iedere gespreksvoerder vult dit individueel in. Op basis van de ingevulde selectie indicators worden de uitkomsten opgeteld en resulteert vaak al in één oogopslag op wie de meest geschikte kandidaat is voor de functie.

ACT® – competentie analyse
ACT staat voor Analytical Competence Tool. De ACT®-meting is uniek en combineert tekst met beeld. Zo maakt de meting een onderscheid tussen natuurlijke en aangeleerde competenties. Wat is jouw bewuste gedrag en wat is jouw onbewuste gedrag, en welke drijfveren liggen achter dit gedrag verborgen? ACT® geeft zo inzicht in je competenties: datgene waar je van nature goed of minder goed in bent. Ook zie je het verschil tussen motivatie die uit jezelf komt en motivatie die anderen je opleggen.

DISC – gedragsstijlen analyse
DISC staat voor de vier gedragsdimensies: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit. Met de DISC-analyse krijg je inzicht in jouw eigen gedragsstijlen en word duidelijk waarom jouw houding richting anderen, is zoals die is. Op basis van de vier dimensies (kleuren) zijn gedragingen te herkennen: Direct en dynamisch, Inspirerend en interactief, Sociaal en stabiel, Correct en consciëntieus. Met een DISC-analyse krijg je inzicht in jouw communicatie- en gedragsvoorkeuren en leer je gedrag van je gesprekspartner herkennen en hierop in te spelen.

Profile Dynamics
De drijfverenanalyse van Profile Dynamics, is een krachtig instrument voor persoonlijke en teamontwikkeling. Profile Dynamics maakt drijfveren en voorkeursgedrag van mensen inzichtelijk aan de hand van zeven kleuren. Elke kleur staat voor herkenbare eigenschappen, denkwijze en gedrag. De uitkomsten zijn een mooie basis voor meer verbinding, effectievere samenwerking en betere communicatie. Elke deelnemer ontvangt een eigen persoonlijk profiel, aan de hand van alle individuele profielen kan een teamprofiel worden aangemaakt. Het teamprofiel geeft inzicht in de cultuur, valkuilen en mogelijkheid tot verbetering.

Leuk van je te horen! Wanneer je je gegevens hier invult wordt het contactformulier verstuurd. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. Heb je een vraag die niet kan wachten? Bel dan direct naar 088 240 90 10
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid and de servicevoorwaarden zijn van toepassing.