088 240 90 10

Situationeel Leidinggeven en Gesprekstechnieken

De training Situationeel Leidinggeven en Gesprekstechnieken bestaat uit twee dagen waarbij de eerste dag voornamelijk kennis wordt gemaakt met de theorie op het gebied van kennis en inzicht in stijlen van leidinggeven. Je ontvangt ter voorbereiding een opdracht die ook ingevuld moet worden door een leidinggevende en twee medewerkers. Met behulp van deze opdracht kan er een analyse worden gemaakt van jouw voorkeursstijl van leidinggeven. Door inzicht te krijgen in de stijlen van leidinggeven kunnen deze vaardigheden op een passende manier worden versterkt. Hierna onderzoek je op welke manier jouw medewerkers sturing en ondersteuning (coachend leidinggeven) nodig hebben.

De tweede dag staat in het teken van Gesprekstechnieken waarbij praktijkvoorbeelden in de vorm van rollenspellen/situaties worden geoefend, indien gewenst met een acteur. Op deze manier worden de praktijksituaties zo realistisch mogelijk geoefend en besproken. Tijdens deze training ontdek je hoe je met diverse gesprekstechnieken meer effect kan hebben op situaties. Je krijgt inzicht in jouw kwaliteiten en verbeterpunten als leidinggevende zodat je als team weer optimaal kunt samenwerken en presteren. Plezier in jouw werk is immers het belangrijkste wat er is zodat jij dit kan overbrengen en vertrouwen uitstraalt naar jouw team.

 

2 dagen

2 tot 10 deelnemers

NL/ENG

  • Kennis en inzicht in jouw stijl van leidinggeven
  • Bewustwording van taak en competenties van jouw collega’s/medewerkers
  • Feedback geven en -ontvangen: medewerkers goed aanspreken op gedrag
  • Verschillende soorten gesprekken oefenen
  • Complimenten, confronteren en corrigeren: hoe doe je dat nu goed?
Leuk van je te horen! Wanneer je je gegevens hier invult wordt het contactformulier verstuurd. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. Heb je een vraag die niet kan wachten? Bel dan direct naar 088 240 90 10
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid and de servicevoorwaarden zijn van toepassing.